O nama.

Dobrodošli u naš mali svijet. Matošević, Wines of Istria.

Naše nasljeĐe

Vinarstvo je san sa čvrstim rokovima.

Naša priča ne počinje tradicionalno, bajkom u kojoj su preci skromno započeli, a generacije predano nastavile tradiciju. Mi smo ludi i hrabri duhovi koji znaju da se ne mogu vraćati unazad da bi stvorili savršen početak. Krenuli smo odandje gdje nas je zatekao naš san, uvjereni da možemo napraviti savršeni kraj, koji ćete pronaći u svojoj čaši.

Za nekoga je to biznis, a za nas je proizvodnja vina avantura u kojoj smo se usudili pravilima i zakonitostima dodati srce. I tako svake godine, vec preko dvadeset i pet, ispočetka.

Steven Spurrier, The Tasting Panel Magazine: “by my opinion Matosevic is the best Croatian winemaker”

Naš način života.

Proizvodnja vina nije posao koji radiš od 7 ujutro do 3 popodne. To je izazov pred kojim stojiš svakoga dana u godini. To ti je radno vrijeme i opis radnog mjesta. Promatraš nebo, komuniciraš sa suncem, oblacima, čitaš kalendar, raspravljaš s vremenskom prognozom, razgovaraš sa čokotima, tepaš grozdovima, a pri zdravoj si pameti. Da bi u tome uživao stvarno moraš biti malo otkačen. I imati razumijevanja od onih do kojih ti je stalo.

Vinarstvo mi nije palo s neba, iako od neba u mnogome ovisi. To je ustvari, jedna od najboljih rock’n’roll odluka koje sam donio. Neki su mislili da je ludost odreći se ugodnog potencijala doktora znanosti, a nekima se činilo da samo zauzdavam svoje proturječnosti. Ja sam htio posao koji neću samo raditi, već i shvatiti osobno. Nije biznis, nego lifestyle.

NaŠ dom. DobrodoŠli u naš kraj.

Kažu da je mjesto ono što najviše određuje vino. Mi smo u Istri, najsjevernijem dijelu Mediterana, na malom zelenom poluotoku nadomak mitske Venecije.

Poput velikih vinskih regija, i mi se nalazimo na 45. Paraleli. I kod nas je vino tisućama godina, iz dana u dan, tkalo čovjeka, njegovu snagu, ljepotu i veselje, čineci ga boljim. Takva su nam danas vina.

Naše malvazije i terani odrasli su jer imamo “čist deal” sa svojim krajem, s prirodom. A kako je svijet danas postao jako brz, tako smo i mi pazili da ne zaostanemo. Usvajali smo znanja, tehnike i vještine kako bismo bolje razumjeli što nas čini posebnim, što naš kraj čini jednistvenim, autentičnim, i to napunili u bocu.

Na vama je da je otčepite i otkrijete tajnu, ukoliko još niste…