WINES OF ISTRIA

Vinogradi

Istra prostire svoje vinogradarske položaje na najsjevernijem dijelu Mediterana, na bijeloj i crvenoj zemlji, idealno osunčanoj, taman koliko nama treba. Nalazimo se na 45. paraleli, poput najpoznatijih svjetskih vinorodnih krajeva, privilegirani smo time, i sve nam govori da možemo zaigrati Champions League s našim vinima.

Dvije su lokacije vinograda odakle dolazi grožđe za naša vina, prva je s područja Bujštine, u sjeverozapadnoj Istri, gdje zajedno s našim dugogodišnjim partnerima proizvodimo grožđe za svježa i odležala bijela vina, posebice Malvazije. Druga je lokacija u središnjoj Istri, uz mjesto Grimalda, gdje pravimo dva istoimena vina, Grimalda bijelo i Grimalda crno, kupaže bijelih i crnih sorti.

Obje su lokacije već dugo poznate kao pozicije vrhunskoga grožđa. Na Bujštini, u proteklih petnaestak berbi, uspjeli smo doći do finih vina i dobili brojne potvrde kvalitete. Iako su vinogradi Grimalde mladi, oni se već u prvim berbama  ističu  posebnošću i iznenađuju svojom kompleksnošću.

Mi svake godine iznova služimo toj zemlji i odgovaramo njenom izazovu, na zelenom prostranstvu stvaramo, prije svega najbolje grožđe, a potom iz njega, najbolje vino.
Svaki puta kada iznova poželite nazdraviti s nama, znamo da smo u tome uspjeli.